„Reacții adverse”

Ce riști practicând Reiki? Nimic! Alții, posibil apropiați sau prieteni, cunoscuți sau necunoscuți, vor risca dând cu piatra. Vor da cu piatra în tine pentru că „te-ai rătăcit în întuneric”, vor da cu piatra în ceea ce faci tu pentru că aparține culturii și tradiției orientale și nu ți se potrivește. Continue reading “„Reacții adverse”” »

Vindecarea și fantomatik karmă

Un lucru trebuie lămurit din capul locului. Chiar dacă Mikao Usui a fost un preot budist, practicarea Reiki-ului nu impune cunoașterea, acceptarea doctrinelor sau utilizarea practicilor budiste ori ale altor religii, credințe. El a dorit răspândirea în întreaga lume doar a metodei de terapie, fiecare practicant urmându-și calea spirituală în care se regăsește cel mai bine. Continue reading “Vindecarea și fantomatik karmă” »

Principiile și energia

Principiile Reiki se raportează la aspectul mistic al acestuia și reprezintă esența trăirii armonioase, fiind considerate, ca atare, veritabile reguli ale vieții. Se spune că acestea au fost preluate din rodul înțelepciunii împăratul Meiji[1] de către Mikao Usui, apoi dezvoltate și transmise mai departe discipolilor ca elemente cu un profund conținut esoteric și  bază a întregii învățături spirituale Reiki. Continue reading “Principiile și energia” »