Principiile Reiki

Principiile Reiki nu sunt asociate poruncilor Divine și nu se substituie acestora. Sintagma „doar astăzi” semnifică „mereu”, atâta timp cât în fiecare zi voi spune: doar astăzi.

1. DOAR ASTĂZI SĂ AM ÎNCREDERE DEPLINĂ 

Toate lucrurile se întâmplă în concordanţă cu vointa Divină. Am să ascult de sfatul conștiinței  şi voi da voie vieţii şi muncii mele să se desfăşoare în limitele planului Divin. A-mi face griji, a mă nelinişti, înseamnă a nu avea încredere în rolul pe care Dumnezeu îl are în viaţa noastră. Dacă noi vom asculta de vocea noastră interioară, noi vom creşte, vom ajunge să recunoaştem şi accepta locul pe care îl ocupăm în lume şi să pornim de aici înainte în dragoste şi compasiune.

2. DOAR ASTĂZI SĂ MUNCESC CINSTIT

Mă iubesc pe mine însumi suficient de mult ca să-mi dau seama că acţiunile mele afectează pe ceilalţi. A face munca cu onestitate, înseamnă a fi cinstit faţă de mine însămi. Dacă creăm armonie în noi înşine, ajutăm la armonizarea lumii. Dacă colaborăm la dragoste şi echilibru, vom avea parte de aceste binefaceri în propria noastră viaţă. Încearcă să vezi încercările vieţii ca lecţii pe care Dumnezeu încearcă să ţi le ofere pentru a-ţi da şansa de a învăţa. A fi spiritual înseamnă a fi conştient de propriile tale nevoi, precum şi de nevoile altora. Desăvârşirea vine din străduinţa cinstită pe care o facem în fiecare zi pentru a ne perfecţiona pe noi şi pentru a ajuta pe alţii.

3. DOAR ASTĂZI ÎMI VOI ACCEPTA BINEFACERILE

Aceasta înseamnă că mă voi uita la viaţa mea şi voi aprecia ce am cu adevărat. Cheia a avea tot ceea ce îţi trebuie, este să nădăjduiești, pentru că obţii tot ceea ce gândeşti. Învaţă să gândeşti în mod constructiv şi astfel să-ţi aduci în viaţă energiile de care ai într-adevăr nevoie. Dacă gândeşti lumină, va fi lumină. Dacă gândeşti întuneric (ai gânduri întunecate), tu vei deveni întunecat. Dă-i voie sufletului tău să-ţi spună de ce ai tu neapărat nevoie. Noi suntem lumina lui Dumnezeu pe pământ, aşa că lasă lumina să se manifeste prin tine, în adevăr, frumuseţe, armonie, dragoste şi îndestulare.

4. DOAR ASTĂZI VOI FI ÎMPĂCAT

Atunci când eşti furios, eşti controlat. A fi furios înseamnă a fi controlat de altceva sau altcineva. Este o încăpăţânare de a nu vedea, de a nu lua în seamă lucruri despre tine care nu-ţi fac plăcere. Furia te limitează şi-ţi produce neajunsuri fizice şi emoţionale. Energia este viaţă şi dacă eşti furios, furia ta pătrunde în mâncare, în materialul locuinţei şi în toate formele de viaţă din universul nostru. Această energie a furiei trebuie transformată în dragoste şi echilibru. Zâmbeşte şi primeşte zâmbetul altora. Dragostea va răspunde cu dragoste.

5. DOAR ASTĂZI VOI AVEA RESPECT PENTRU TOT CE ESTE VIAŢĂ

Ni s-au oferit toate condiţiile pentru a trăi în armonie şi respect. Până nu vom învăţa să ne respectăm şi să ne iubim pe noi înşine, nu vom fi în stare să respectăm şi să iubim pe alţii şi să fim în armonie cu planul Divin. Lumea noastră este împânzită de tehnologie care ne ajută să comunicăm, dar ştim noi oare să comunicăm unii cu alţii în dragoste şi respect? Suntem atât de preocupaţi de vieţile noastre individuale, că nu ne putem rezerva timp nici pentru a mirosi o floare. Cei mai mulţi dintre oameni nu au respect pentru viaţă. Dacă ar avea, nu s-ar delecta cu distrugerea speciilor de animale şi cu uciderea celor ce le sunt fraţi şi surori (oameni). Noi, ca vindecători, suntem instrumentele planului divin şi trebuie să le arătăm celorlalţi calea spre înainte în dragoste şi compasiune. Pământul este o fiinţă vie, iubitoare, trebuie să înţelegem aceasta şi să-l ajutăm pentru a reajunge la echilibrul iniţial. Umanitatea a abuzat de pământ,  iar noi trebuie să-l ajutăm să se vindece. Numai prin aceasta vom putea să devenim întregi.

O varianta a principiilor:

Comentarii (Facebook)

Comentarii (cu adresă e-mail)

avatar
2000
  Subscribe  
Notificare despre