Până unde ….

Radiestezia NU are de-a face cu Reiki! Dar dacă admit ca anumite cunoștințe de medicină, matematică, fizică, chimie sau, de ce nu, religie îmi sunt de ajutor în Reiki, atunci și cunoștințelor de radiestezie le acord același statut de… suport. Dar nu le amestec! 

Utilizez radiestezia în practica Reiki pentru a măsura/determina acea informație pe care, pe cale rațională sau suprarațională, extrasenzorială, nu o pot accesa încă, conștient fiind, însă, că există o sumedenie de limitări subiective și obiective. Important este, ca atunci când vreau să mi se dezvăluie acea parte de adevăr folosind un instrument radiestezic, să-mi aduc aminte că:

1. Informația căutată trebuie să fie utilă, pentru evoluția proprie sau celui care mi-a cerut ajutorul. La baza aprecierii utilității stă bunul simț! Așadar, utilitatea nu e dată de vrerea mea de a-i demonstra pacientului că nu mi-a respectat sfaturile și a mințit, sau de a mă împăuna cu valori ai unor parametri abstracți, care să mă urce pe podiumul înțelepților. Atari dorințe vor avea aceleași șanse de reușită precum aflarea numerele câștigătoare la loto.

2. Știu ce vreu, știu ce măsor.  Rezultatul unei măsurători va fi complet eronat dacă nu știu CLAR semnificația informației urmărite. Pot să măsor glicemia unei persoane doar dacă ȘTIU că aceasta înseamnă cantitatea de glucoză din sânge și că valorile normale ale ei sunt între 70 și 120 mg / 100 ml sânge, ce înseamnă hipo și hiperglicemia, sau diabetul zaharat. Acestea sunt cunoștințele teoretice minime necesare pentru exemplul glicemiei. Nu trebuie neglijată nici„glucoza”, dar nici „mg” sau „ml”, pe care nu trebuie sa le am în minte ca simple definiții sau simboluri dintr-o carte de specialitate sau dicționar, ci ca imagini concrete, cât mai exacte, a ceea ce reprezintă.

3. Trebuie să evit penibilul, derizoriul Cea mai simplă rezolvare a problemei este ca NICIODATĂ să nu „fac” radiestezie în public, chiar dacă uneori, publicul e doar pacientul. Să nu uit că ceea ce măsor e doar pentru mine, indiferent de cui îi folosește informația. Ceea ce determin radiestezic va fi comunicat terților doar în măsura care îi privește și pot accepta. Și niciodată în termeni de specialitate, ci în cei uzuali, „traduși”… Orice paradă a capacităților dobândite cu trudă în acest domeniu nu va face altceva decât să deschidă calea penibilului și a pierderii încrederii.

4. Blasfemia e mai gravă decât penibilul și derizoriul.  Este de bun simț nici măcar să gândesc că pot, cu atât mai puțin să îndrăznesc să măsor ceea ce este lipsit de orice atribut omenesc și de orice unitate de măsură, ceea ce nu ne este dat să cuprindem cu mintea: Divinitatea.

Comentarii (Facebook)

Comentarii (cu adresă e-mail)

avatar
2000
  Subscribe  
Notificare despre