Despre Gradele I și II

         Deşi este foarte simplu, sunt sigură că mulţi dintre dvs., cei care veţi citi aceste rânduri veţi avea ceva de comentat, pentru că gradul 1 înseamnă în primul rând ceva foarte simplu: autotratament. Mulţi vor afirma: „Dar eu nu sunt bolnav şi nu am nevoie să mă vindec!”, iar eu am să vă spun: stresul cotidian, viteza, micile sau mai marile supărări, enervări ne afectează în timp starea de sănătate, ne face ca din punct de vedere psihic şi nu numai să avem uneori reacţii care ne uimesc chiar pe noi înşine, iar autotratamentul ne ajută să ne regăsim cea mai bună formă a noastră, nu numai fizic ci şi mental, emoţional. Boala nu apare instantaneu, existând întotdeauna nişte manifestări dureroase care o preced şi care, dacă sunt luate în seamă, acordându-li-se atenţia cuvenită, pot avea ca rezultat evitarea apariţiei bolii propriu-zise.

Multe persoane se avântă ca într-un timp foarte scurt după iniţiere să înceapă să facă tratamente şi altor persoane. Cu riscul de a supăra pe unii, afirm din proprie experinţă că trebuie respectată perioada de 21 de zile de autotratament sau altfel spus de acomodare, nu numai a organismului, cu acest tip de energii şi abia după aceea să înceapă cu tratamente pentru alte persoane. În acest răstimp, în afara modificărilor fizice şi psihice pe care le vor constata, vor învăţa şi vor descoperi ce înseamnă fiecare reacţie a palmelor, vor învăţa de ce în anumite momente percepe în mod diferit reacţia, puterea de a transmite energie a palmelor, în funcţie de locul pe care sunt puse. Mai întâi trebuie să învăţăm noi, metodic, cu răbdare, deşi este adevărat că apare reacţia firească de entuziasm, din dorinţa de a arăta şi altora ce putem face.

GRADUL 2

Odată cu gradul 2 în Reiki ne vom opri asupra semnificaţiei simbolurilor şi unor aplicaţii ale acestora. Mikao Usui şi cei care i-au dus mai departe linia tradiţională au considerat că între un grad şi următorul trebuie să existe o pauză de cel puţin o lună, tocmai pentru ca informaţiile fiecărui grad să poată fi asimilate cât mai bine, şi aici nu e vorba doar de ceea ce se predă efectiv, ca şi curs teoretic, cât mai ales despre unicitatea fiecărui iniţiat în parte. Ca urmare şi informaţiile obţinute prin meditaţie, autotratament sau tratament să fie unice.

Din experienţa mea şi din ceea ce am citit sau mi s-a spus, pot afirma că în funcţie de nivelul evoluţiei spirituale, la momentul obţinerii iniţierii există persoane care pot accesa mai multe informaţii decât altele. Am întâlnit destule persoane care se grăbesc, dorind cât mai rapid iniţieri în grade superioare, considerând că gradul 1 sau 2 nu le conferă destulă „putere” pentru sine sau pentru alţii, uitând că doar prin muncă, prin învăţare, constientizare şi aplicare se dezvoltă o evoluţie spirituală. Dacă gradul 1, în afară de accesul la energii superioare, oferă practicantului posibilitatea de ridicare a propriilor vibraţii, de cunoaştere a propriilor capacităţi, gradul 2 ne dezvăluie folosirea simbolurilor, deschizând accesul către nivelurile de cunoastere mai înalte, atât despre universul care ne înconjoară, cât mai ales despre propriul univers.

Am cunoscut persoane care, după ce au primit iniţierea au fost „abandonate” de către maeştrii lor.Şi iarăşi cu riscul de a supăra pe cineva, voi face şi câteva afirmaţii legate de ceea ce am întâlnit până acum, precum şi de o mare nemulţumire a mea. Într-adevăr cursanţii reiki primesc un text tipărit cu semnificaţia simbolurilor şi câteva meditaţii aferente, iar totul se limitează aici. Numai că în lumea plină de tipare în care trăim cred că discipolul trebuie apoi şi îndrumat, luat de mână şi dus uşor pe cărările atât de bătătorite, dar totuşi atât de noi ale evoluţiei spirituale.

Spun acest lucru pentru că, deşi trăim în era tehnologiei unde accesul la internet ne aduce „pe masă” foarte multă informaţie, accesarea unor date greşite, eronate, postate de persoane mai mult sau mai puţin binevoitoare, poate determina căderea discipolului în spaţiul vibraţiilor scăzute, la crearea de dezechilibre mintale, sufleteşti şi fizice ale acestuia. Aşadar, trecând de „atracţia” părţii materiale obţinută prin iniţieri, Maeştrii nu ar trebui să ignore responsabilitatea îndrumării celor nou iniţiaţi printre „capcanele” aflate pe drumul către înalt. Atât în Reiki, cât şi în alte ştiinte spirituale există reguli clare, alcătuind un fel de Cod de onoare, care cu atât mai mult trebuie urmate cu cât începem să lucrăm cu simboluri, să accesăm un alt nivel de vibraţie, iar răspunderea noastră faţă de alţii creşte tot mai mult. Am întâlnit elevi care au încercat să „ocolească” aceste principii sau reguli, considerând că ei au ştiinţă mai multă şi mai dreaptă.

Am cunoscut şi o fată care, deşi la inceput nu dorea iniţierea în Reiki, dar alegând până la urmă această cale, a ajuns, din lipsa îndrumării Maestrului, dar şi din cauza culegerii unor informaţii eronate de pe internet, să-i fie frica să facă tratament mamei sale. Frica indusă de alţii o impiedica să-şi îndeplinească misiunea de terapeut Reiki. Ascultându-i argumentele, puerile dealtfel, dar şi „agăţarea” ei de faptul că sunt departe şi nu aş putea să o îndrum (iniţierea nu a primit-o de la mine!), mi-am dat seama ce înseamnă lucrul cu propriul Maestru şi îndrumarea corectă, cu iubire şi compasiune a elevului, ca pe un copil, pe drumul energiilor universale.

Într-o zi sunt abordată de un tânăr care, fiind iniţiat doar în gradul 1 Reiki,aflat  încă în perioada celor 21 de zile de autotratament, îmi CERE să-i spun CINE este el, care este misiunea lui şi, dacă mai are nevoie, să-l îndrum pe calea spirituală. Modul lui de abordare, în esenţă lipsit de bun simţ, m-a făcut curioasă şi am început să-i pun întrebări. Cu stupoare am constatat, ca cea/cel care i-a dat iniţierea în gradul 1, în afara faptului ca l-a abandonat rapid, l-a şi lămurit că „eşti un sfant”, că „vei fi cineva, mare şi tare” etc., lucru care l-a împăunat desigur, iar acum căuta şi alte confirmări ale superiorităţii lui. După ce i-am mai „tăiat din nas”, nu m-a surprins reacţia lui, dar m-a amuzat copios: ” Credeam că aş avea ceva de învăţat de la tine, dar se pare că nu ştii nimic”. Dacă tânărul şi-ar călca pe „sfinţenia” lui şi s-ar osteni să citească cu bună credinţă şi bun simţ „Ce este un Maestru Spiritual”, o scriere a lui Aivanhov, percepţia acestuia faţă de rolul unui Maestru ar avea şanse să intre pe făgaşul normal.

Descrierea simbolurilor pentru gradul 2 este destul de simplă şi a fost, este şi va fi, în general, cam aceeaşi în toate cărţile de specialitate, dificil este însă să ai răbdarea necesară să lucrezi, să accesezi informaţiile şi apoi să le aplici în viaţa de zi cu zi. Nu trebuie să uiţi că de acum ai obligaţii suplimentare faţă de tine, dar mai ales faţă de semeni, că viaţa ţi se va schimba şi că vei ajunge să schimbi şi viaţa celor din jur.

Comentarii (Facebook)

Comentarii (cu adresă e-mail)

avatar
2000
  Subscribe  
Notificare despre