Ce se întâmplă cu Reiki?

Sursa: http://terapeuti.ro/stiri-noutati/ce-se-intampla-cu-reiki/

O mulțime de oameni mi-au pus această întrebare în ultimii ani. Răspunsul nu este unul pe care majoritatea dintre noi suntem dornici să-l luam în seamă. Avem tendinţa să trecem uşor peste el şi să mergem mai departe cu munca noastră. Dar, brusc am simţit că trebuie să-l iau în seamă, de dragul oamenilor care abia încep sa afle despre Reiki. E important ca aceştia să ştie ce este şi ce nu este Reiki – pentru că mulţi dintre ei sunt induşi în eroare şi astfel sunt conduşi în direcţii dăunatoare.

Cu tot respectul cuvenit pentru entităţile nenumărate care sunt prezentate drept Reiki în zilele noastre, acest articol este destinat să ofere celor ce aspiră să studieze şi să practice Reiki, elementele de bază despre ceea ce este şi ceea ce nu este Reiki.
În multe locuri şi pentru mulţi oameni, Reiki şi-a dobândit o reputaţie proastă. Ştiu profesori Reiki care au încetat să predea Reiki, tocmai pentru că nu vor sa fie asociaţi cu acest pseudo-Reiki, care devine din ce în ce mai răspândit. O prietenă – care ani de zile a predat Reiki la lamaşi budişti în Nepal – s-a oprit şi nu mai vroia să aibă de a face cu Reiki, deoarece a auzit poveşti despre mai mulţi “Maeştrii Reiki”, care au fost posedaţi şi au înnebunit! Am asigurat-o că, dacă aceste povestiri sunt adevărate, nu este pentru că oamenii au facut Reiki, ci pentru că ei făceau ceva ce cu siguranţă nu este Reiki. I-am oferit o sesiune de Reiki … şi, după aceea, ea a spus: “Am uitat cât de bună şi curată este această Energie!” Energia i-a arătat imediat că nu conţine nimic demonic sau înnebunitor în ea!Şi totuşi, se întâmplă într-adevăr ceva înnebunitor şi “demonic” (folosesc acest cuvânt din lipsa altuia mai potrivit) în lumea pseudo-Reiki. Mulţi oameni care cred că fac Reiki fac mai mult un fel de ritualuri de magie. Cumva simplitatea şi puritatea lui Mikao Usui, cu a lui “metodă de realizare a perfecţiunii personale” – care îşi propunea “conectarea cu Sinele ancestral” (şi predarea voinţei personale către „voinţa” Sinelui sau Sursei) – a fost mixat cu tot felul de adaosuri care nu sunt necesare (în cel mai bun caz) s-au deformat în ceva complet de nerecunoscut (în cel mai rău caz).
Un lucru pe care l-am iubit mereu la Reiki este libertatea de a-l înţelege şi de a-l preda în felul meu. Şi desigur sunt dispus să permit oricui altcuiva aceeaşi libertate. Îmi dau seama că Viaţa este un fenomen perfect, care se auto-echilibrează şi se auto-reglează; primim tot ceea ce avem nevoie, atunci când avem nevoie! (După cum Beatles au spus, atât de elocvent, în urmă cu mai mult de 40 ani: „Nu poţi fi undeva unde nu erai menit să fii! / E simplu!”) De exemplu, profesorii care percep taxe mai mari, atrag tocmai oameni care au nevoie să plătească mai mult pentru a acorda valoare unui lucru. Profesorii care predau 49 de sisteme diferite de Reiki (şi, probabil, fiecare sistem având 49 de simboluri diferite) atrag tocmai oamenii care tânjesc după o asemenea complexitate şi încărcătură informaţională. Iar restul, cărora ne place să păstrăm lucrurile pe cât de simplu posibil, vom atrage persoanele care doresc simplitate!
Mă simt extrem de norocos că am început să învăţ Reiki acum 20 de ani, atunci când existau doar câteva „arome” disponibile. Dacă m-aş întâlni acum cu Reiki pentru prima dată, aş fi copleşit de numărul de sisteme Reiki şi oceanele de informaţii Reiki (şi dezinformare) disponibile.

Reiki este:
o metodă de auto-realizare (trezirea spirituală), fondată de Mikao Usui la începutul anilor 1900. Un efect al practicii Reiki este de vindecare, la toate nivelurile: spiritual, emoţional, mental, fizic. Ingredientul cheie, care oferă aceastei metode identitatea sa unică, este conştientizarea şi utilizarea unei Energii perceptibile şi determinabile numită Reiki – care este Energia cea mai subtilă şi cu cea mai ridicată vibraţie din dimensiunea fizică. Cu alte cuvinte, este prima manifestare fizica a Sursei pure (şi Reiki ne conectează la această Sursă de energie pură, numita Shinki).
Reiki este:
o metodă de „a nu-face”. Noi “facem” Reiki prin faptul că acordăm atenţie Energiei (fiind Prezenţi Aici şi Acum devenim conştienţi de ea – nota traducătorului), ceea ce se face fără nici un efort personal, precum şi predând voinţa noastră personală către Sursa a Tot ce Este. Noi nu încercăm să manipulăm sau să controlăm rezultatul; avem încredere că Sursa a Tot ce Este (cea care ne-a creat pe noi precum şi orice altceva) este mai bine informată şi mai înţeleaptă decât sinele nostru personal.

Reiki NU este:
o metoda de impunere a voinţei noastre personale asupra a ceva sau cineva. Nu este o poţiune magică pentru găsirea unui loc de muncă nou, o casă nouă, un nou soţ/soţie, sau un “zece” la şcoală. Putem aplica Reiki în toate aceste cazuri – dar numai prin renunţarea la voinţa noastră personală şi acceptarea rezultatului natural. Această atitudine este valabilă şi pentru utilizarea Reiki drept “tratament de vindecare”; noi nu punem diagnostice medicale şi nu încercăm să “reparăm” nimic. Eliminarea unui simptom nu este întotdeauna cel mai bun lucru, iar noi trebuie să recunoaştem şi să acceptăm că nu ştim întotdeauna ce este mai bine.

Prin urmare, noi nu încercăm să controlăm rezultatul aplicării Reiki!
Astfel apare distincţia între Reiki şi pseudo-Reiki! Mikao Usui a creat un sistem foarte simplu, care se baza pe alinierea cu ordinea divină a Vieţii şi nu pe dezvoltarea sau impunerea voinţţei personale a cuiva. Dar, de atunci, mulţi oameni au dus “Reiki” tot mai departe în teritoriul voinţei personale şi a manipulării. Într-adevăr, sute de sisteme “Reiki” au fost inventate. Mai lipseşte doar „Baba-Ghanouj Reiki” (fel de mâncare arăbească – nota traducătorului)… sau Cartofi-prajiţi-şi-o-Cola Reiki (am fost de faţă la „crearea” acestor sisteme, ca să nu mai vorbim de Reiki (de) Ciocolată : ^) unde suntem co-fondatori – nota traducătorului). Şi ce diferenţiază oricare dintre aceste produse de altele?
Dacă utilizează cu adevărat Reiki (ca şi Energie), atunci ele folosesc toate aceeaşi energie Reiki pe care Usui a „folosit-o”. Există o singură Energie “Reiki”! Dar, ceea ce diferenţiază aceste alte sisteme de cel a lui Usui, sunt toate lucrurile care au fost adăugate. Mantras (termen hindus pentru sunetele sacre ce ne pot pune în legătură cu anumite zeităţi şi calităţi asociate lor – nota traducătorului), yantras (termen hindus pentru structuri geometrice sacre, folosite în focalizare, contemplare şi meditaţie – nota traducătorului), mudras (termen hindus pentru gesturi sacre realizate cu ajutorul degetelor-în special, palmelor şi braţelor, folosite cu scopul de a conecta şi dirija energia sau de a invoca anumite calităţi asociate unor zeităţi – nota traducătorului), tot felul de ritualuri “magice” şi “ghizii spirituali” … şi desigur o mulţime de simboluri. Cu cât mai multe simboluri, cu atât mai bine – pentru că, până acum 10 de ani, oricine în afară de un număr mic de oameni din Japonia, credeau în mod eronat că simbolurilor Reiki erau o parte indispensabilă a metodei lui Usui (ceea ce nu ar fi putut fi mai departe de adevăr). (Completare: Maestrul Fokke Brink preda din anul 1995 sensurile japoneze, profunde, ale Simbolurilor Reiki, pe care le-a studiat cu Maeştrii japonezi. Deoarece aceste cursuri au avut loc până în anul 2008 doar în cadrul Reiki Alliance, prea puţină lume din afara acestei organizaţii a auzit sau a avut acces la ele. Ceea ce a început să se schimbe, cel puţin pentru România J – nota traducătorului) Deci, o mulţime de oameni a intrat în afacerea de a “canaliza” simboluri suplimentare „Reiki” şi de a crea noi „arome” de Reiki. Ca şi cum am avea nevoie de un alt sistem de Reiki (cu un set diferit de simboluri) pentru fiecare lucru pe care am vrea sa îl realizăm.

În ce punct Reiki devine pseudo-Reiki?
Din ce moment pseudo-Reiki devine vrăjitorie?

Întreaga noţiune despre NOI SUNTEM CEI CARE REALIZĂM CEVA este momenul şi locul unde „trenul Reiki” a început să deraieze. Amintiţi-vă, Reiki nu este despre noi manipulând sau impunând sau realizând ceva – este vorba despre alinierea şi predarea sinelui nostru personal către Sinele divin, Sursa Creatoare a Tot ce Este!

Sunt atât de recunoscător pentru că am cunoscut-o şi am petrecut ceva timp cu o profesoară de Reiki – Barb Emerson – în special pentru un anumit lucru pe care l-a spus. Am auzit-o spunând acest lucru de mai multe ori, şi îmi vine în minte frecvent … pentru că a fost atât de bine spus, ăi pentru că este un adevăr etern. Ceea ce a spus a fost: “După ce eşti conectat la Sursa a Tot ceea ce Este, cu cât MAI MULT conectat poţi fi?”
Te rog, ascultă din nou: “După ce eşti conectat la Sursa a Tot ceea ce Este, cu cât MAI MULT conectat poţi fi?” De cât de multe mantras, yantras, simboluri şi vraăji magice aveţi nevoie, dacă sunteţi conectat la Sursa a Tot ce Este …? Doar conectaţi-vă la Sursa şi lăsaţi Sursa să se „manifeste prin voi”! (lăsaţi Sursa să se Manifeste, să acţioneze în locul vostru – nota traducătorului) Beatles aveau dreptate – “E uşor!” : ^)
Ce s-a întâmplat, cu toate acestea – în Reiki, ca şi în multe alte lucruri – este că am luat ceva simplu şi uşor şi natural şi divin, şi l-am învelit şi ascuns în nenumărate straturi de complexitate şi ego şi voinţă personală. Acest lucru ar fi destul de periculos în cazul în care ego-ul şi voinţa personală ar fi implicate doar în realizarea efectelor de vindecare dar, nu, se merge muuult dincolo de aceasta! Unii dintre noi ne-am simţit un pic înfioraţi când “chirurgia psihică” a fost adăugată în Reiki. Ei bine, ghici ce – sunt acum persoane care practică “Reiki” şi care fac “atacuri psihice “…!! (De fapt, ele fac asta de cel puţin câţiva ani, iar noi ceilalţi am fost prea politicoşi ca să menţionăm asta public.)

Credeţi că glumesc? Se merge chiar mai departe. Persoanele care fac aceste atacuri nu au visat această metodă, ci au fost învăţaţi să o facă de către “Maeştri Reiki” care i-au iniţiat (dintre care unii sunt destul de bine cunoscuţi, de fapt). Aceşti “Maeştri Reiki” predau, în cărţile lor şi în cadrul cursurilor, despre cum să provoci haos şi daune în câmpurile de energie ale altor oameni!
Acest lucru este Reiki??? NU – acesta este VRĂJITORIE – şi spunându-i altfel nu schimbă realitatea a ceea ce este.

Ei ştiu că este un subiect tabu, dar nu pot rezista tentaţiei de a-şi impune voinţa asupra altora – în mod secret, de la distanţă, la nivel energetic. Această atitudine le dă ideea falsă de a fi în control, de a avea putere. Cum de nu văd că această “putere” nu este altceva decât nebunie? În cazul în care cineva continuă destul de mult pe această cale, va ajunge exact la posesiunea “demonică” şi nebunia despre care menţionam mai sus.
Încercând să-şi justifice acţiunile, unele dintre aceste persoane pretind că fac “atacuri psihice”, numai pe oamenii care le-au atacat mai întai; ele doar încearcă să se apere! Şi cum ştiu ei că cineva i-a atacat? Oh, ei se simt brusc ameţiţi sau au o durere de cap! Hmmm – Serios? Şi cum ştiu cine le-a atacat? Ei închid ochii şi încearcă să “vadă” persoana responsabilă. Hmmmmm …. (Desigur, aceşti oameni cred că sunt nişte clarvăzători infailibili – nu ar putea niciodată greşi! Nu ar putea fi faptul că persoana pe care tocmai au “vazut-o” se întâmplă să fie cineva care le displace!) Apoi, având ” identificat” vinovatul/vinovata, îşi dezlănţuie cea mai „performantă” vrăjitorie asupra lui / ei ….

Acest lucru ar fi doar comic, cu excepţia faptului că unii oameni sunt chiar afectaţi de aceste practici şi atacuri. Câţiva dintre prietenii mei au fost ameninţaţi cu astfel de „atacuri psihice”, iar unii dintre ei par într-adevăr, să fi fost atacaţi. Şi aceste atacuri au fost cu siguranţă nejustificate, pentru că prietenii mei nu au atacat pe nimeni.
Poate fi găsit acestor practici vrăjitoreşti vreun loc în cadrul Reiki? (E o întrebare retorică, răspunsul este foarte evident că NU!)
Dar, oamenii sunt afectaţi – fie din frica de a fi atacaţi sau prin faptul că sunt chiar atacaţi. Dar cei ce sunt cel mai mult afectaţi sunt cei ce fac aceste atacuri. Cum pot pretinde că au învăţat Reiki – care ne învaţă UNITATEA (încă de la nivelul 2 – nota traducătorului) absolută a noastră, a tuturor (prin urmare, orice am face pentru oricine, facem pentru  noi) – şi apoi să se angajeze în astfel de comportamente distructive …? (Este o altă întrebare retorică: Singurul răspuns este nebunia!) (Completare: în cazul celor ce aşa au învăţat că este Reiki, poate fi vorba de o lipsă de discernământ şi/sau de faptul că acest mod de a practica „Reiki” se mulează pe o structură personală cu frustrări şi impulsuri agresive neconştientizate şi pe care, neasumându-le şi neintegrându-le, le proiectează asupra celorlalţi – nota traducătorului)
DECI … ce putem face noi în această privinţă? Poate avem nevoie de tehnici speciale de “protecţie psihică”? Să ne reîntoarcem la cuvintele lui Barb Emerson: “După ce te conectezi la Sursa a Tot ceea ce Este….” După ce ne-am aliniat şi ne-am predat sinele nostru personal Sursei infinite şi omnipotente (folosind metoda lui Mikao Usui Reiki, de exemplu), şi atâta timp cât ne ţinem aliniaţi (Centraţi în această Sursă – nota traducătorului), ce protecţie ne-am mai putea dori sau chiar imagina? Noi doar trebuie să rămânem conştienţi de adevarata noastră identitate ca extensii ale Sursei infinite, atotputernice şi să lăsăm Sursa să vină prin noi.

Cum se poate ca cineva să se auto-amăgească în asemenea grad, încât să creadă că el / ea (împreună cu orice număr de „conspiratori”) ar putea aduna vreodată suficient ego şi voinţă personală (indiferent cât de multe „vrăji ar deţine”), astfel încât să ameninţe (nici nu poate fi cazul de vătămare! ) Unica Sursă, Sinele cel Adevarat …? Din nou, singurul răspuns posibil este: nebunie. Gândiţi-vă: E ca un tânţâr care ar ataca Soarele!
Oamenii sunt totuşi afectaţi de aceste lucruri şi asta pentru că au uitat adevărata lor identitate. Ei uită că nimeni nu are dreptul să se joace cu energia lor, cu excepţia cazului în care ei permit acest lucru. Şi ei permit acest lucru, inconştient, căzând în capcana FRICII. Oricine de pe Pământ, care îşi impune voinţa asupra cuiva, face acest lucru prin intermediul fricii. Frica este, ţn primul rând, motivaţia pentru care doresc sî îşi impună voinţa asupra altcuiva (de obicei, îi atacăm pe ceilalţi pentru că ne e frica de ei; nesiguranţa şi slăbiciunea interioară, generând frică, ne determină să îi privim pe ceilalţi ca fiinţe separate de noi, ameninţătoare, uitând că suntem UNA CU CEILALŢI – nota traducătorului) … şi frica este instrumentul pentru realizarea acesteia.

Aşa cum cineva a remarcat, fricile sunt aşteptări false ce par reale (FEAR = False Expectation Appearing Real – în engleză, în original). Dacă am cădea în capcana fricii, aşteptările noastre false pot deveni realitate. Dacă noi credem ca cineva ne poate „ataca psihic”, inconştient permitem acest lucru şi astfel facem posibil ca acest lucru să devină real. Dacă am sta centraţi în adevărata noastră identitate, în unitate cu Sursa, atunci vom fi în siguranţă şi sănătoşi.
Ar fi frumos dacă am putea ajuta oamenii care fac aceste atacuri – să-i ajutăm să vadă nebunia acestei atitudini şi eroarea acestor acţiuni (trebuie să vă spun ce scria la intrarea unei biserici: „Pentru a veni în ajutorul lor şi pentru a nu-i ispiti pe fraţii nostri mai slabi, vă rugăm să vă ţineţi genţile închise!” : ^) – nota traducătorului). Dar ei par să creadă despre ei înşişi că sunt Maeştrii Universului. Şi se pare că nu au observat că universul lor cu caracter personal se prăbuşeşte în jurul lor deja. Putem vedea această prăbuşire şi în zilele noastre, în societatea noastră; tot ceea ce este construit pe teamă, iluzie şi voinţă personală se prăbuşeşte, iar viteza de colaps se va accelera. Deci, poate că aceste lucruri se vor rezolva toate de la sine, înainte să treacă prea mult timp.

Până când acest lucru se va întâmpla, şi în caz că vă întrebaţi dacă aţi găsit un Reiki real sau nu, răspunsul este simplu: dacă este vorba de control şi manipulare, precum şi despre “putere” personală – atunci nu este Reiki!”

Comentarii (Facebook)

Comentarii (cu adresă e-mail)

avatar
2000
  Subscribe  
Notificare despre