Livrarea și plata comenzilor

După plasarea comenzii veți primi un email de confirmare, cu numărul comenzii dvs. Expedierea se va face conform opțiunilor alese, în termen de 1-5 zile, în funcție de ordinea de expediție (onorare a comenzilor), ziua săptămânii (zi de lucru, weekend), urmând să primiți coletul în termen de 1-4 zile de la expedierea comenzii. Pentru produsele unde există specificația de disponibilitate „Confecționat la comandă”, termenul de livrare se poate prelungi cu 2-3 zile.

Clienții vor  fi contactați telefonic sau prin e-mail pentru a confirma comenzile efectuate. Comenzile neconfirmate nu vor fi onorate!

METODE DE LIVRARE

1) Livrarea prin Poșta Română - serviciul colete interne

Costul total al expediției prin Poșta Română este de 14 lei. Pentru comenzile de cel puțin 250 lei livrarea este gratuita!

Adresa de livrare trebuie să corespundă cu cea din actul de identitate!

2) Livrarea prin Poșta Română la POST RESTANT - aceasta metoda de livrare se folosește atunci când adresa din actul de identitate nu coincide cu cea de livrare. Dacă cele doua adrese nu coincid, nu se poate ridica coletul de la poștă. Pentru livrarea la Post Restant, trebuie sa specificați în adresa din contul dvs. sau în mesajul alăturat comenzii:

  • textul "POST RESTANT";

  • numărul oficiului postal de unde doriți să ridicați coletul (de exemplu: Cluj-Napoca 12);

  • adresa, localitatea, codul postal și județul oficiului postal.

Lista oficiilor poștale o puteți găsi aici: Oficii Postale. Sosirea coletului la Post restant nu se avizează de către poștă, ca urmare trebuie să vă prezentați la oficiul respectiv și să vă informați despre acesta, în 2-3 zile de la expediere.

Pentru acest mod de livrare costul expediției este de 15 lei.

METODE DE PLATĂ

Plata contravalorii comenzii se face ramburs, la livrarea coletului.