Întâi de toate….

În aceste timpuri în care fiecare zi poate deveni o nouă încercare, în care preocupările vieţii cotidiene, relaţiile cu semenii, stresul, bolile şi suferinţele ne determină insistent să ne punem tot mai multe întrebări, tot mai mulţi oameni par a căuta altceva, par a-şi căuta Calea… Acea cale interioară care sa le aducă în primul rând liniştea sufletească. Suferinţele îi îndreaptă adesea spre terapiile alternative/complementare pentru că ei, pe lângă dorinţa de a se vindeca, vor să afle şi alte răspunsuri, vor să înţeleagă ce şi de ce se întâmplă anumite lucruri în viaţa lor. Admitem că avem tot mai puţin timp pentru noi, pentru familie, în goana nebună după material, dar ajungem în momentul în care realizăm că această zbatere nu este de ajuns, că ne lipseşte ceva şi că dorim să umplem acest gol. Dorim să avem tot mai mult, alături de starea de sănătate fizică, sentimentul de împlinire sufletească, de armonie cu cei din jur şi cu noi înşine. După cum menţionam mai sus, este posibil ca în căutările noastre să ne întrebăm dacă şi cu ce ne poate ajuta o terapie complementară. Dacă am ajuns la Reiki, este firesc să ne intereseze ce se poate face prin intermediul acestei terapii.

Deoarece în celelalte pagini ale acestui site am încercat să explic în principal ceea ce este Reiki, aici am să încerc să dau un răspuns celor care doresc să ştie despre ceea ce se poate face efectiv la fiecare nivel / grad Reiki. Ceea ce voi spune are ca scop, în prima fază, o înţelegere cât mai facilă a conţinutului informaţiilor. Decizia de a urma această cale sau de a apela la un tratament Reiki trebuie să vă aparţină în totalitate, dar în deplină cunoştinţă de cauză.
În primul rând consider că este necesar să fac anumite precizări legate de punerea palmelor, de transmiterea energiei prin intermediul lor. Multe persoane au constatat că punând palmele pe un loc dureros, acestea s-au încălzit, iar după scurt timp durerea a trecut sau cel puţin s-a diminuat, considerând că în acest fel au transmis energie. Acest fenomen conţine un adevăr, dar este diferit de Reiki, pentru că nu au făcut altceva decât să transmită din propria energie…

Într-o seară sunt sunată de o prietenă, foarte interesată de ceea ce se poate face prin Reiki, să-mi spună că e slăbită din cale-afară. O întreb despre activitatea ei din acea zi, la care îmi spune că la un moment dat mama sa, simţindu-se foarte rău, a vrut să o ajute punând palmele pe ea să-i transmită energie. Adică să încerce să facă ceea ce eu am făcut de atâtea ori cu ea. Dar, deşi mama sa şi-a revenit oarecum, prietena mea s-a simţit tot mai rău. Atunci i-am explicat motivul acestei stări de epuizare, acela că nu a făcut decât să dea din propria energie mamei sale. Evident că după o scurtă şedinţă de tratament prietena şi-a revenit complet, dar a fost o lecţie pentru ea. Nu vă sfătuiesc să încercaţi încă transmiterea de energie; refacerea energetică este destul de dificilă fără ajutorul unui terapeut şi pot apărea complicaţii.

Prin Reiki nu vom mai transmite energia proprie, slăbindu-ne pe noi, ci vom da acea energie binefăcătoare, atât pentru noi cât şi pentru cei din jur. Dar pentru a putea face acest lucru trebuie să fim iniţiaţi, primind acordajele necesare de la un Maestru. Iniţierea în Reiki nu creează obligaţii din partea celui iniţiat; el primeşte nişte abilităţi ca pe un dar, fără a fi obligat să le folosească vreodată , deşi scopul este acela ca el să practice Reiki în folosul său şi al celor din jur. Imediat după iniţiere persoana respectivă va avea senzaţii specific, iar în momentul aplicării palmelor pe propriul corp va putea face diferenţa , va avea confirmarea iniţierii.
În cadrul iniţierii, ceea ce se simte diferă de la persoană la persoană, în funcţie de sensibilitatea fiecăruia. Unele persoane afirmă că nu au simţit nimic, altele descriu experinţa lor vorbind despre senzaţii, sentimente, culori, dar principalul constă în senzaţia de bine obţinută de fiecare după iniţiere. Aceste trăiri interioare înalte se vor desăvârşi odată cu începerea propriu zisă a transmiterii energiei.

Comentarii (Facebook)

Comentarii (cu adresă e-mail)

avatar
2000
  Subscribe  
Notificare despre